Rady

COVID-19

Sedm nových příznaků COVID-19

S nárůstem různých mutací koronaviru a stále se rozšiřujícím seznamem příznaků COVID-19 je stále důležitější zůstat ostražitý a vědom si nejen závažných, ale i mírných a neobvyklých příznaků SARs-COV-2. To znamená, že nejnovější zprávy opět naznačují sedm nových příznaků COVID-19, které se liší od nejběžnějších tří příznaků – od horečky, suchého kašle až po ztrátu čichu a chuti.

Tři klasické příznaky COVIDU

Od propuknutí nového koronaviru zůstávají podle britských Národních zdravotních služeb (NHS) třemi nejčastějšími a klasickými příznaky COVID-19 horečka, přetrvávající kašel a ztráta nebo změna čichu nebo chuti. Kromě toho mohou být tyto tři příznaky také jedním z nejčasnějších příznaků COVID-19. Podle aplikace COVID Symptom Study vám vaše tělesná teplota může pomoci zjistit, zda máte virus nebo ne. Podle aplikace Studie, pokud je vaše tělesná teplota vyšší než obvyklá tělesná teplota, může to být znak COVID-19.

Sedm dalších známek koronaviru

Zatímco si lidé uvědomují nejčastějších příznaky COVID-19, odborníci navrhují širší pohled na spektrum onemocnění způsobených smrtící chorobou.

Omezené zaměření pouze na klasické příznaky představuje velké riziko šíření a větší nebezpečí pro zdraví nejzranitelnějších osob. Místní zdravotníci ve Warringtonu ve městě Cheshire ve Velké Británii uvedli seznam sedmi nových příznaků COVID. 

- Bolest krku

- Bolesti svalů a bolesti kloubů

- Průjem

- Konjunktivitida

- Bolest hlavy

- Vyrážka

- Změna barvy prstů na rukou nebo nohou

Kroky, které je třeba podniknout

Zatímco příznaky COVID-19 připomínají příznaky běžného nachlazení nebo jiných alergií, je důležité, abyste se nechali otestovat, jakmile se u vás objeví příznaky smrtícího viru. Dokud neobdržíte své zprávy, musíte zůstat v izolaci, abyste zabránili šíření viru.

Dokud neobdržíte výsledky testů, nepřipouštějte si k tělu žádné kamarády/rodinu a vyhýbejte se veřejným shromážděním.

Pokud jste COVID pozitivní a objeví se u vás mírné příznaky, můžete to léčit doma. V případě vysoké teploty nezapomeňte pít hodně tekutin a odpočívat.

Pokud se příznaky zhorší a narazíte na závažné zdravotní komplikace, vyhledejte lékařskou pomoc a okamžitě navštivte nemocnici.

Prevence

Prevence je lepší než léčba, a proto je pravdivá a relevantní, vzhledem k tomu, že COVID-19 lze potlačit pouze přijetím všech preventivních opatření.

Udržujte si společenský odstup a noste roušky na veřejných akcích a přeplněných místech. Pravidelně si umývejte ruce a dezinfikujte si je, abyste omezili šíření viru.

Kdy vyhledat lékařskou pomoc?

V případě, že se příznaky přípravku COVID nadále zhoršují nebo mají závažný dopad na vaše zdraví a každodenní funkce, je zásadní vyhledat lékaře.

Dušnost, silné bolesti na hrudi a nesnesitelné bolesti kloubů a svalů mohou vyžadovat hospitalizaci a odbornou pomoc. Nezapomeňte na tyto příznaky a nechte se ošetřit, než bude příliš pozdě.

covid-19, corona, korona, příznaky, bolesti, nemoc

Katogorie

  • Úvod
  • Styl
  • Bydlení
  • Technika
  • Nápady
  • Příběhy